حقوق شهروندی
حقوق از کجا میآیند؟
- توضیحات
- زیر مجموعه: لیبرال دموکراسی
- دسته: حقوق شهروندی
- تاریخ ایجاد در جمعه, 22 فروردين 1393 08:41
- نوشته شده توسط ایان اسکبل
احتمالاً شما اصطلاح «حقوقِ خداداد» را شنیدهاید. آیا حقوق ما از جانب خدا آمدهاند؟ خُب همۀ آنها نمیتوانند از جانب خدا آمده باشند. من این حق را دارم که در سال تعداد مشخصی روز از کارم مرخصی استعلاجی بگیرم. این حقوق از قرارداد استخدام من آمدهاند و نه از جانب خدا. و همچنین حقِ من به رأی دادن ساخته و پرداختۀ نظام مقررات موضوعۀ ما است. از آنجا که ما کلمه حقوق را در زمینههای مختلفی به کار میبریم، بعضی مواقع که داریم درباره حقوق موضوعه یا قراردادی صحبت میکنیم، آنها را با حقوق اخلاقی یا طبیعی خلط میکنیم. آشکار است که حقوق قراردادی از قراردادهای ما میآیند ولی واقعاً منشأ حقوق اخلاقی چیست و آیا این موضوع اصلاً اهمیت دارد؟
خشونت علیه زنان به عنوان نوعی فرهنگ
- توضیحات
- زیر مجموعه: لیبرال دموکراسی
- دسته: حقوق شهروندی
- تاریخ ایجاد در جمعه, 08 آذر 1392 14:25
- نوشته شده توسط گفتگو پانتهآ بهرامی با مهرداد درویشپور، شهلا شفیق و مرضیه هادوی
از خشونت تعاریف متعددی میشود. مهرداد درویشپور جامعهشناس و پژوهشگر مقیم سوئد خشونت را نوعی ابراز قدرت میداند که به قصد وادار کردن فردی به انجام کاری بدون خواست خودش صورت میپذیرد. وی اضافه میکند، اگر قدرت را توانایی عمل برای رسیدن به هدف یا امکانی برای تغییر بدانیم، از سه نوع قدرت نام برده میشود.
آزادی مثبت و آزادی منفی!
- توضیحات
- زیر مجموعه: لیبرال دموکراسی
- دسته: حقوق شهروندی
- تاریخ ایجاد در پنج شنبه, 07 شهریور 1392 11:47
- نوشته شده توسط رهام بختیار
آزادی فردی، آزادی منفی نامیده میشود، زیرا با اقتدار سیاسی در تعارض است و گسترهاش هر اندازه باشد، در هر حال درون محدودهای است که در آن در برابر مداخلات برونی، یعنی اعمال دیگران و به ویژه حاکمیت سیاسی، صیانت میکند.در کنار این آزادی منفی، میتوان آزادی مثبت را داشت، که برای هر فردی، ارباب خویش بودن است و این آزادی، روندی مرکزگریز است. آزادی مثبت تنها استقلال در برابر اجبارهای بیرونی نیست بلکه گزینش خود بوسیله خود است.
لیبرالیسم و آزادی مذهب
- توضیحات
- زیر مجموعه: لیبرال دموکراسی
- دسته: حقوق شهروندی
- تاریخ ایجاد در چهارشنبه, 22 آبان 1392 11:18
- نوشته شده توسط سیاوش روزبه
اساسا لیبرالیسم در جهانی متولد شد که سیاست کاملا با مذهب درآمیخته بود و قدرت سیاسی در دستان مذهب بود. ریشه تاریخی لیبرالیسم در اواخر قرن شانزدهم و با شروع جریانات رفورمیستی برای اصلاح مذهب و کاهش نفوذ آن در اجتماع باز میگردد. پس از آن در قرن هفدهم و هجدهم میلادی با رشد سریع اقتصاد و حاکم شدن اقتصاد لیبرالیسم این رابطه به شدت کاهش یافت. در این قرون و موجب قانون روحانیت مذهبی میتوانست به پند و موعظه، دعوت به گرویدن به به مذهب، اجرای آیینهای همچون غسل تعمید و ازدواج اقدام کند. تنها همان مذهب را میشد در مدارس آموخت و طبیعتا همان افراد هم میتوانستند در دانشگاه راه یابند و به مقامات حکومتی و حتی نظامی برسند.
تساهل در اندیشهی لاک!
- توضیحات
- زیر مجموعه: لیبرال دموکراسی
- دسته: حقوق شهروندی
- تاریخ ایجاد در دوشنبه, 21 مرداد 1392 13:15
- نوشته شده توسط رهام بختیار
لاک جدایی دولت از کلیسا را شرط تساهل عرفی میداند و عقیده دارد که این جدایی بر پایهی وظایف آنها و هدفی که دنبال میکنند شکل میگیرد. استدلال لاک از تساهل در حقیقت یک استدلال سیاسی است. مبنای نظریه او وظیفهای است که برای بنیادهای سیاسی و مذهبی قائل است.
تساهل به بردباری، مدارا، رواداری، تحمل آرای دیگران و سعه صدر و دیگر پذیری معنا شده است. حالتی که دو طرف اختلاف به ناگزیر، وجود یکدیگر را تحمل میکنند.
برگه درخواست عضویت
ایمیل دبیرخانه حزب
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

حزب مشروطه ایران
(لیبرال دموکرات)
The Constitutionalist Party of Iran (Liberal Democrat)